Theorie examen oefenen

/Theorie examen oefenen
Theorie examen oefenen2019-01-23T16:42:11+00:00

Auto theorie examen afleggen?

Wil jij je autorijbewijs gaan halen? Dat begint allemaal bij het theorie examen. In Nederland mag je dit examen al op je 16e afleggen. Het certificaat blijft 1,5 jaar geldig. Je kunt je rij examen pas afleggen als je in het bezit bent van een geldig theorie certificaat. Het halen van je theorie examen is best lastig. Het is een hoop stof en het wordt je bij de vragen niet gemakkelijk gemaakt. Daarom is het van groot belang om het examen goed te oefenen. Op deze pagina lees je hoe het examen in zijn werk gaat en vind je tips voor de voorbereiding.

 

Hoe werkt het examen?

theoriecursus bij k-driveHet theorie examen wordt afgenomen bij het CBR. Je gaat naar een van hun locaties om het examen ter plaatse af te leggen. Het examen is grotendeels digitaal. Via een scherm zie je de vragen en middels knoppen geef je je antwoord aan. Dat kan Ja/Nee, A – B – C zijn of een getal. De bedenktijd varieert van 8 tot 20 seconden. Het examen bestaat uit twee delen. Het eerste deel betreft gevaarherkenning. Dit zijn geluidloze vragen (dat wil zeggen, het zijn beelden). Van de 25 vragen mag je er 12 fout hebben. Het tweede deel betreft vragen over wet- en regelgeving en inzicht. Deze vragen worden voorgelezen. Het zijn 40 vragen waarbij je slechts 5 fouten mag maken. Het examen wordt door vrijwel niemand als gemakkelijk ervaren. Een goede voorbereiding is dan ook een must. Daar hoort natuurlijk het bestuderen van de stof uit het theorieboek bij, maar ook het maken van oefen examens.

 

Oefening baart kunst

Voor het auto theorie examen geldt: oefenen, oefenen, oefenen. Dat is de enige manier om ervoor te zorgen dat je voor dit examen slaagt, want met alleen het doornemen van de stof ga je er niet komen. Je kunt ervoor kiezen om zelf te studeren voor het theorie examen, maar je kunt je ook opgeven voor een cursus. Voordat je een oefenexamen probeert, raden we je aan om een theorieboek aan te schaffen en dit door te nemen. Hierna kun je een eerste oefenexamen doen om te kijken waar je sterke en zwakke punten liggen. Met oefen examens zorg je dat je volledig voorbereid bent op de test. Zo test je niet alleen of je de stof goed beheerst, maar leer je ook hoe het examen werkt. Dat scheelt als je het examen af gaat leggen. De bedenktijd is bijvoorbeeld erg kort, dus je moet je antwoorden paraat hebben. Het is goed om van tevoren te ervaren hoe jij op de tijdsdruk reageert. Ook het opdoen van ervaring met het type vragen helpt je een hoop, omdat je op die manier tijdens het examen geen tijd hoeft te besteden aan het begrijpen van de vraagstelling. Het afleggen van het theorie examen kost geld, dus wil je in één keer slagen. Zorg dat je goed beslagen ten ijs komt. En start dus direct met het oefenen voor je theorie examen.