Opfriscursus

/Opfriscursus
Opfriscursus2019-01-31T08:02:58+00:00

Opfriscursus

Verkeersregels veranderen. Wegen veranderen. Weggebruikers veranderen. Snelheden, wegmarkeringen en ook voorrangsregels. Vandaag de dag zit je anders op de weg dan 10 of 20 jaar geleden. Zelf merken wij het ook met rijlessen geven. Het gaat er op de weg anders aan toe. Het is drukker. Er zijn andere verkeersregels. Ongeveer 40% van de verkeersregels in de afgelopen 18 jaar is aangepast. Wil je jezelf bijspijkeren over de kennis over verkeersregels of je eigen rijstijl onder de loep nemen? Doe dan een opfriscursus bij K-Drive.

Rijangst

De opfriscursus is er ook voor automobilisten met rijangst. We maken het vaak mee dat mensen door een vervelende ervaring in het verkeer of doordat ze na het behalen van hun rijbewijs niet meer rijden, rijangst ontwikkelen. Rijangst komt vaker voor dan je denkt. In Nederland zijn er naar schatting tussen de 800.000 en 1 miljoen mensen die lijden aan een vorm van rijangst. De meest voorkomende vorm van rijangst, is angst voor de snelweg. Angst is normaal. Het is een emotie die je waarschuwt voor gevaar. Alleen moet deze angst je niet weerhouden van het rijden. Rijangst kun je overwinnen met een opfriscursus van K-Drive.

Hoe gaan we te werk

We beginnen met een intakegesprek om samen te bepalen wat je hoofddoel is van de opfriscursus. Dit kan zijn het bijspijkeren van de verkeerswegen –en regels. Of je helpen bij het overwinnen van rijangst. Naast het theoretische gedeelte ga je samen met onze instructeur rijden in je eigen auto zodat je hier helemaal vertrouwd in raakt. Samen zorgen we ervoor dat je helemaal up to date en zonder angst achter het stuur zit. Rijangst kun je wegnemen door ervaring en oefening. Wij helpen jouw van je rijangst af. We zullen vooral de routes rijden die je vaak zult rijden. Stap voor stap zullen we de routes uitbreiden tot jij je zeker genoeg voelt om alleen achter het stuur te kruipen.

Voordat je het weet pak je de auto weer en rijd je zo naar familie, vrienden of de supermarkt toe.

Invalid Displayed Gallery