Examens

Theorie-examen
auto

Vanaf 16 jaar mag je theorie-examen doen.
Theoriecertificaat is 1,5 jaar geldig

De tussentijdse toets auto

De Tussentijdse Toets is een proefexamen dat je rijschool kan aanvragen en afleggen bij het CBR. De TTT wordt meestal gepland wanneer je op tweederde van je rijopleiding bent. Een officiële examinator van het CBR neemt het proefexamen af.

Hiermee kun je alvast wennen aan de examensituatie.
De CBR-examinator geeft je tips mee voor de punten waar je nog aan moet werken. Maar de tussentijdse toets biedt nog meer voordelen. Als je tijdens je proefexamen de bijzondere verrichtingen goed uitvoert, krijg je hiervoor een vrijstelling op het rijexamen. De TTT is dus zeker een aanrader.

Praktijkexamen auto

Het CBR verzorgt in Nederland de rijexamens. Tijdens het examen beoordeelt het CBR of je goed in staat bent om zelfstandig aan het verkeer deel te nemen.

Daarbij speelt de veiligheid van jezelf en van anderen een grote rol. Als je rijvaardigheid voldoende is om zelfstandig de weg op te kunnen, krijg je een verklaring van rijvaardigheid.

Sinds het uitbreken van Corona zijn de wachttijden voor praktijkexamens explosief toegenomen, tot op heden lukt het CBR het niet om dit onder controle te krijgen. Hou hier rekening mee met het inplannen van jouw rijopleiding!

Eigen Verklaring en Machtiging

Voordat je een praktijkexamen voor de auto mag doen moet je op mijn.cbr.nl met je DigiD code inloggen om je Eigen verklaring in te vullen en onze rijschool met rijschoolnummer 3606A8 machtigen om examen aan te vragen. Met de machtiging geef je ons toestemming om je examen te mogen reserveren. (Let op! Zonder Eigen verklaring en de machtiging kunnen we geen reservering maken)

Meenemen naar het examen

Je geldige identiteitsbewijs. Zonder identiteitsbewijs kun je geen examen doen.

Het formulier ‘zelfreflectie’. Vul dit van tevoren in. Na het praktijkexamen bespreek je dit formulier met je examinator.

Zelfreflectie

Onderdeel van het rijexamen is de zelfreflectie. Hieronder vind je het zelfreflectieformulier. Dat moet je ingevuld meenemen naar het praktijkexamen, nader onderzoek rijvaardigheid of tussentijdse toets.

Open chat
WhatsApp lijn
Hoi! Kan ik je helpen?? Ik geef je zo snel mogelijk antwoord.