Examens

/Examens
Examens2019-01-23T16:42:12+00:00
theorie examen

Theorie-examen auto

Vanaf 16 jaar mag je theorie-examen doen. Theoriecertificaat is 1,5 jaar geldig.

Je theorie-examen kun je hier reserveren.

Theorie-examen brommer

Vanaf 15,5 jaar mag je theorie-examen doen. Theoriecertificaat is 1,5 jaar geldig.

Je theorie-examen kun je hier reserveren.

Praktijkexamen brommer

Vanaf je zestiende verjaardag mag je met een scooter, snorfiets of brommobiel rijden. Een rijbewijs AM is dan wel verplicht. Maar je moet er wel eerst de benodigde examens voor behalen. Als eerste dient je je theorie-examen te behalen, dit kan al als je 15,5 jaar bent. Daarnaast moet je het praktijkexamen voor bromfiets behalen. Dit kan als je 16 jaar bent.
Zodra je je theorie-examen hebt behaald kunnen wij je praktijkexamen reserveren.

Praktijkopleiding scooter in één dag!

Bij K-Drive begin je in de ochtend met je rijlessen en in de middag leg je het praktijkexamen af bij het CBR.

De tussentijdse toets auto

De Tussentijdse Toets is een proefexamen dat je rijschool kan aanvragen en afleggen bij het CBR. De TTT wordt meestal gepland wanneer je op tweederde van je rijopleiding bent. Een officiële examinator van het CBR neemt het proefexamen af.

Hiermee kun je alvast wennen aan de examensituatie. De CBR-examinator geeft je tips mee voor de punten waar je nog aan moet werken. Maar de tussentijdse toets biedt nog meer voordelen. Als je tijdens je proefexamen de bijzondere verrichtingen goed uitvoert, krijg je hiervoor een vrijstelling op het rijexamen. De TTT is dus zeker een aanrader.

Praktijkexamen auto

Het CBR verzorgt in Nederland de rijexamens. Tijdens het examen beoordeelt het CBR of je goed in staat bent om zelfstandig aan het verkeer deel te nemen.

Daarbij speelt de veiligheid van jezelf en van anderen een grote rol. Als je rijvaardigheid voldoende is om zelfstandig de weg op te kunnen, krijg je een verklaring van rijvaardigheid.

Eigen Verklaring en Machtiging

Voordat je een praktijkexamen voor de auto mag doen moet je op mijn.cbr.nl met je DigiD code inloggen om je Eigen verklaring in te vullen en onze rijschool met rijschoolnummer 3606A8  machtigen om examen aan te vragen. Met de machtiging geef je ons toestemming om je examen te mogen reserveren. (Let op! Zonder Eigen verklaring en de machtiging kunnen we geen reservering maken)

Meenemen naar het examen

Je geldige identiteitsbewijs. Zonder identiteitsbewijs kun je geen examen doen.

Het formulier ‘zelfreflectie’. Vul dit van tevoren in. Na het praktijkexamen bespreek je dit formulier met je examinator.

Zelfreflectie:

Onderdeel van het rijexamen is de zelfreflectie. Hieronder vind je het zelfreflectieformulier. Dat moet je ingevuld meenemen naar het praktijkexamen, nader onderzoek rijvaardigheid of tussentijdse toets.