Autorijbewijs halen

/Autorijbewijs halen
Autorijbewijs halen2019-01-28T19:52:33+00:00

Het halen van je autorijbewijs

18 jaar worden. Voor velen is het een mooie leeftijd. Je bent nu echt volwassen. Er verandert ook veel! Misschien ga je wel op jezelf wonen, je moet je zorgverzekering betalen, je hebt meer verantwoordelijkheid, mag feesten tot later en je mag je autorijbewijs halen. En laat dat laatste nou net ontzettend leuk zijn!

 

 autorijbewijs halen Je autorijbewijs halen werkt in een paar stappen. Als eerste moet je zorgen dat je je autotheorie examen haalt. Dit is een examen met 25 vragen over gevaarherkenning. Bij deze vragen krijg je een situatie te zien en heb je maar een paar seconden om de situatie in te schatten. Je mag dan kiezen uit niks doen, gas loslaten of remmen. Je krijgt 25 vragen en hoeft er maar 12 goed te hebben. Dit is omdat situaties inschatten vanaf een computer vaak erg lastig is. Na deze 25 vragen krijg je 40 kennisvragen. Hiervan moet je er 35 goed hebben. En dit is net zo lastig als dat het klinkt. Deze vragen gaan over alle verkeersregels die je je maar kan bedenken. Wie heeft voorrang in welke situatie? Hoe zwaar mag een aanhanger zijn? Is iemand met een paard een voetganger of een bestuurder? En wat betekenen al die borden toch aan de zijkant van de weg? 40 vragen dus en dat is pittig. Je maakt dit examen op het centraal bureau rijvaardigheid bij jou in de buurt. Aan het einde van het examen krijg je meteen te zien of je geslaagd bent. Als je daadwerkelijk geslaagd bent kun je beginnen met rijlessen. Je kan ook al eerder beginnen met rijlessen en tussendoor je theorie examen halen!

 

Dan een rijschool kiezen. Ook erg lastig. Waar let je op? Je wilt natuurlijk dat je rijschool een hoog slagingspercentage heeft, maar de rijschool moet niet te duur zijn. Kies je voor een grote rijschool die goed bekend staat in de buurt en waarbij veel vrienden van je ook rijlessen of kies je voor een eenmanszaak waarvan je zeker weet dat de instructeur je echt gaat kennen en alle tijd voor je heeft? Deze keuze is lastig, dat kan iedereen die al rijlessen gehad heeft beamen. Gelukkig kan je bij eigenlijk alle rijscholen een proefles doen om te kijken of jij je veilig en fijn voelt bij zowel de instructeur als bij de lesauto. Daarna kan je je inschrijven, een pakket kiezen en beginnen met lessen!

 

Dan is het zover: je rijexamen. Je gaat op om je autorijbewijs te halen en dat is erg spannend. Je gaat met je instructeur naar het CBR en daar praat je even met de examinator zodat je je veilig voelt. Daarna stap je de auto in; op weg naar je autorijbewijs. Meestal rij je ongeveer 20 minuten a een half uur en aan het einde verteld de examinator meteen of je geslaagd bent. En als je dan geslaagd bent is het feest: jij hebt je autorijbewijs in de pocket.

 

Klinkt allemaal heel leuk toch? Twijfel niet en meld je snel aan voor een proefles!