Auto theorie

/Auto theorie
Auto theorie2019-01-23T16:42:12+00:00

Auto theorie

Begonnen met autorijlessen en wil je je auto theorie halen? Of wil je eerst je auto theorie halen voor je begint met lessen? Dan is het goed om eerst wat informatie te hebben over de lesstof en het examen.

Het examen zelf

Laatste jaren heeft het CBR de regels voor de auto theorie verscherpt. Het theorie examen is dan ook niet iets wat de meeste zullen halen zonder te leren of met nauwelijks leren. Je zult even hard aan de bak moeten! Het examen zelf bestaat uit 2 delen. Het eerste deel stelt 25 geluidloze vragen over gevarenherkenning. Bij dit onderdeel mag je maximaal 12 fouten maken. Dit is bijna 50% en veel examenkandidaten behalen dit gedeelte wel.

Het onderdeel waar veel examenkandidaten voor de auto theorie wel op zakken is het onderdeel over wetten, regels en inzicht. Dit onderdeel heeft 40 vragen waarbij je maximaal 5 fouten mag maken om te slagen. Er zijn verschillende antwoordopties per vraag. De opties zijn:

– Ja/Nee vragen –> bij deze vragen heb je 10 seconden om te antwoorden

– A/B/C vragen –> bij deze vragen heb je 15 seconden om te antwoorden bij het 2e onderdeel en 8 seconden bij het 1e onderdeel

– Vragen waarbij je een getal in moet vullen –> hierbij krijg je 20 seconden om het antwoord te geven.

Het examen halen

Nadat je bovenstaande hebt gelezen zie je het misschien niet helemaal meer zitten. Gelukkig is er ontzettend veel oefenmateriaal beschikbaar wat de kans groter maakt dat je het wel gaat halen. Online en via verschillende leermethoden zijn auto theorie examens beschikbaar die precies hetzelfde gaan als het daadwerkelijke examen. Zelfs het bovengenoemde tijdslimiet wordt hier gehanteerd. Op deze manier weet je precies wat je te wachten staat als je het CBR gebouw inloopt.

Theorie cursus Gorinchem K-Drive

Je haalt het examen in de meeste gevallen niet door alleen proefexamens te maken. Je hebt ook het theorieboek nodig. In het boek staat alle benodigde kennis uitgebreid en niet te moeilijk uitgelegd. Leer je makkelijk? Dan is het vaak geen probleem en kan je het examen halen. Leer je moeilijk of heb je bijvoorbeeld te maken met dyslexie? Dan kan het een lastigere opgave zijn om het hele boek te leren. Er zijn veel scholen die theorielessen aanbieden en die jou op deze manier willen helpen om je theorie te halen. Wanneer je al aan het lessen bent kan je instructeur je hiermee verder helpen!

Een afspraak maken

Wanneer je het examen gaat maken moet je een afspraak maken op het CBR. Dit kan eenvoudig via de website of per telefoon. Vaak kan het echter ook via K-Drive, door het via je ons te doen kan je in veel gevallen eerder terecht of kan je het combineren met rijlessen waardoor je niet ver en alleen hoeft te reizen.

Meld je hier aan voor een theorie-examen.