Aanhanger rijbewijs halen

/Aanhanger rijbewijs halen
Aanhanger rijbewijs halen2019-01-23T16:42:11+00:00

BE aanhanger rijbewijs pakketten

aanhanger rijbewijs

Aanhanger rijbewijs pakket 1

Dagopleiding met 6 rijlessen inclusief rijexamen € 575,-

Aanhanger rijbewijs pakket 2

Bij Duo (2 personen) aanmelding met 6 rijlessen inclusief rijexamen  € 971,-

Caravan training

3 uur caravan training zonder examen met eventueel eigen caravan € 139,-

 

Aanmelden BE rijbewiijs

Aanhanger rijbewijs

Heb je net je autorijbewijs gehaald? Of heb je je rijbewijs al heel lang? Of je je rijbewijs nu lang of kort hebt een aanhanger rijbewijs kan ontzettend handig zijn! Ontdek hieronder alles over het behalen van je aanhanger rijbewijs.

 

Voordelen aanhanger rijbewijs

aanhanger rijbewijs Met een autorijbewijs mag je ook aanhangers achter de auto meenemen. Het verschil zit in het gewicht van de aanhanger. Met een B rijbewijs mag de aanhanger niet meer dan 750 kilo wegen (leeggewicht en laadvermogen). Hoeveel de aanhanger precies mag wegen inclusief leeggewicht en laadvermogen verschilt per auto.

 

Met een aanhanger rijbewijs (BE) mag je aanhanger (leeggewicht en laadvermogen) tot maximaal 3.500 kilo wegen. Meer dan 4x zo veel dus! Onder bepaalde condities mogen er ook aanhangers of opleggers worden gebruikt die zwaarder zijn dan 3.500 kilo. Wanneer je voor je werk te maken kunt krijgen met grote en zware aanhangers is het dus super makkelijk om dit rijbewijs vast op zak te hebben. Ook kan je lekker op vakantie met de caravan met een aanhanger rijbewijs!

 

Het halen van de aanhanger rijbewijs

Het aanhanger rijbewijs halen werkt als volgt:

  1. Contact zoeken met een rijschool die de opleiding naar je BE rijbewijs aanbiedt;

Dit kan je vaak doen bij de rijschool waar je ook je autorijbewijs hebt gehaald. Natuurlijk kan je ook gaan lessen bij een autorijschool die je nog niet kent. Ook als je al langer geleden het autorijbewijs gehaald hebt kan je je eerst nog oriënteren voor je een keuze maakt. Zaken waarop je rijscholen kan selecteren zijn: duur van behalen van BE rijbewijs, kosten voor het rijbewijs, termijn waarop je kan beginnen met lessen.

 

  1. Lessen voor het behalen van je rijbewijs;

Wanneer je een school hebt uitgezocht kan je een afspraak inplannen om te gaan lessen. Voor je BE rijbewijs heb je niet veel lessen nodig.

 

  1. Je praktijkexamen aanvragen en doen;

Ben je klaar om af te rijden? Dan kan het praktijkexamen aangevraagd worden. Vaak gebeurt dit via de rijschool of instructeur zelf. Dit bespaard jou vooral heel veel tijd, een rijschool heeft vaak gereserveerde plaatsen terwijl jij zelf langer zou moeten wachten. Op de dag van het praktijkexamen moet je naar het CBR met de lesauto. Dit werkt verder gelijk aan het behalen van het B rijbewijs. Achteraf hoor je gelijk of je geslaagd bent of niet.

 

  1. Bij slagen je nieuwe rijbewijs ophalen op het gemeentehuis.

Geslaagd? Dan kan je op het gemeentehuis van jou gemeente je nieuwe rijbewijs aanvragen.

 

Misschien denk je wel: ‘ik heb helemaal geen zin meer in lessen’. Dat is gelukkig geen reden om je aanhanger rijbewijs niet te halen. Veel rijscholen bieden namelijk de optie om op 1 dag te lessen en af te rijden. Zo kost het je maar 1 dag!

 

Al zin gekregen om te beginnen en dat rijbewijs lekker op zak te hebben? Neem contact op met K-Drive en ontvang vrijblijvende informatie over het BE rijbewijs.